Over Mij

‘Ik neem niets klakkeloos aan. Ik laat dingen toe, overdenk en overweeg die zaken intens en distilleer daar het mijne uit’. Een uitspraak die typerend is voor zijn kunstenaarschap. Gert zet nooit zomaar iets op papier of linnen.

‘Hij stelt eerst de te realiseren compositie en de toe te passen kleuren in hoofdlijnen vast. Tijdens het schilderproces vindt er dan nog slechts een marginale bijstelling plaats. Hij noemt het een filosofische benadering. ‘Een schilderij is soms al af voordat er ook maar een pennenstreek is gezet’.

Gert Kok is geboren in het kunstenaarsdorp Laren. Gert is autodidact en reeds jaren succesvol actief als kunstenaar.


Van jongs af aan boeide hem het tekenen, het uitbeelden en verbeelden. Hij ziet de aanleiding hiervoor in het feit dat zijn vader ook tekende. Door de jaren heen ontdekte Gert de charme van het werken met kleur.


Het huidige werk van Gert getuigt van keuzevrijheid. Zijn composities maakt hij weloverwogen niet te gecompliceerd. De werken hebben een krachtige uitstraling. Hij weet met zijn rationele benadering een boeiend spel van lijnen, vlakken, kleuren, bewegingen en spanning te realiseren die de aanschouwer vasthoudt en blijft boeien. Het overgrote deel van het werk is van royale afmetingen.


Naast abstract werk in sprekende kleuren exposeert Gert figuratief werk, waaronder koeien en bloemen.© 2020 - gertkok.com. All rights reserved | Design by Alex Brienen.