Engels Nederlands

Over Mij

Gert is geboren en getogen in het kunstenaars dorp Laren, NH. Hij is autodidact en reeds jaren actief als succesvol kunstenaar. Geïnspireerd door een altijd tekenende vader, heeft Gert van jongs af aan een passie voor tekenen, uitbeelden en verbeelden. Door de jaren heen groeide Gert zijn passie uit tot talent, daarbij ontdekte hij de charme van werken met kleur.

Zijn huidige werk getuigt van keuzevrijheid, composities laat hij al schilderend ontstaan. Hij weet met zijn irrationele benadering een boeiend spel van lijnen, vlakken, kleuren, beweging en spanning te realiseren welke de aanschouwer vasthoudt en blijft boeien. Het overgrote deel van zijn werk is van royale afmeting. Met als resultaat dat alle werken van Gert een krachtige uitstraling hebben.

Werkwijze
Ik heb geen van tevoren bedacht plan.
Met alleen een gekozen kleurenpalet én een groot doek op de ezel ga ik aan de gang. Typerend voor mijn talent is dat ik altijd de uitdaging met doek en materiaal aan ga. Gedurende het creative proces ontstaat er, laag voor laag, een totaal beeld. Én in de laatste fase vinden er nog marginale bijstelling plaats. Dit gehele proces klinkt eenvoudig maar is in de praktijk lastig en tijdrovend.© 2020 - gertkok.com. All rights reserved | Design by Alex Brienen.